Afgelopen zondag voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord – PSV, droegen alle spelers een AED (Automatische Externe Defibrillator). De spelers, clubs en sponsors wilden hiermee aandacht vestigen op het belang van meer geregistreerde en openbaar toegankelijke AED’s in heel Nederland. Op dit moment zijn er nog te weinig geregistreerde en openbaar toegankelijke AED’s. Met meer AED’s wordt de overlevingskans bij een hartstilstand aanzienlijk vergroot.

Landelijk netwerk van burgerhulpverleners
AED Solutions streeft al jaren naar een hartveilige werk- en leefomgeving. Met deze campagne wordt een belangrijke stap gezet in het ‘hartveilig’ maken van heel Nederland. Op dit moment zijn er rond de 100.000 AED’s in Nederland, waarvan er slechts 12.000 geregistreerd zijn bij het oproepsysteem. Voor een goed functionerende 6-minutenzone – waar AED’s snel vindbaar zijn voor burgerhulpverleners – zijn minimaal 30.000 geregistreerde AED’s in het reanimatie-oproepsysteem nodig.

Meer informatie?
Met een AED in de buurt kunnen levens gered worden. Wilt u meer informatie over de aanschaf van een AED? Neem dan contact met ons op of vul het onderstaande contactformulier in. Wij helpen u graag op weg naar een hartveilige omgeving.
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>