PERSBERICHT

Haarlem / Stramproy, 27 maart 2018 – AED Solutions, RescueMate en het Veiligheidsinstituut maken vandaag bekend dat de drie organisaties intensief samen gaan werken. AED Solutions, RescueMate en het Veiligheidsinstituut zijn sterk complementair, zowel op basis van de klanten en relaties welke zij bedienen als met elkaars producten en diensten. In deze samenwerking zal AED Solutions een beroep doen op de dienstverlening van het Veiligheidsinstituut, zoals haar landelijke opleidingsaanbod, adviesdiensten en blusmiddel onderhoudsactiviteiten. AED Solutions is in deze samenwerking de partner van het Veiligheidsinstituut op het gebied van de landelijk dekkende AED-servicedienst, groot assortiment reanimatie- en AED-trainingsmateriaal, aanbod voor reanimatielessen op scholen en de toonaangevende RescueMate-App diensten voor BHV-ondersteuning bij training, calamiteiten en alarmoproepen.

Beweegredenen samenwerking
Door de intensieve samenwerking bundelen de organisaties hun krachten en kunnen zij een One-Stop Shop veiligheidsoplossing aanbieden. Het VI is sterk in opleidingen (BHV, EHBO, Reanimatie, VCA, ALS) met ruim 28.000 cursisten per jaar en hiermee een top 3/4 speler in de branche. Door het gezamenlijk marktaandeel wordt de nieuwe combinatie de stabiele nummer twee in de branche van veiligheidsopleidingen. AED Solutions is uitvinder van de RescueMate-App en al jaren een van de toonaangevende leveranciers van AED-apparatuur en toebehoren in de Benelux. Met een gezamenlijke installbase van ruim 40.000 AED-apparaten verstevigt de combinatie van de drie organisaties haar marktaandeel tot de gezamenlijke marktleiderspositie. Gezamenlijk beschikt de combinatie over 5 veiligheidscentra verspreid over Nederland (Alphen aan den Rijn, Berkel en Rodenrijs, Haarlem, Herveld en Stramproy) en een Belgische vestiging in Kinrooi waardoor het VI haar relaties nu ook in België en Luxemburg van dienst kan zijn. Andersom kunnen de Belgische en Luxemburgse relaties van AED Solutions een beroep doen op het product- en dienstenaanbod van Het Veiligheidsinstituut.

Breder en frequenter aanbod
In de veiligheidscentra is het mogelijk om uw cursus of opleiding te volgen, de veiligheidsadviseurs aan te spreken, de veiligheidswinkels met een uitgebreid assortiment (van AED(-trainers), reanimatiepoppen en blusmiddelen tot en met verbandtrommel) te bezoeken of langs te komen voor controle en onderhoud van uw veiligheidsmiddelen. De combinatie van de oefencentra, de door het VI ontwikkelde E-learning en de RescueMate-App zorgen voor een totaal les- en belevingspakket dat zeer gebruiksvriendelijk, vernieuwend en bovenal veiligheid verhogend werkt. Relaties van AED Solutions en RescueMate kunnen door de samenwerking gemakkelijk een beroep doen op het breder opleidingsaanbod, het landelijk dekkend cursuslocatie netwerk en meer frequente cursus momenten van het VI. Tevens kunnen zij vanaf nu volledig ontzorgt worden op het gebied van veiligheid óók voor de levering, controle en onderhoud van blusmiddelen. De regio’s voor AED-onderhoud en storingsdiensten kunnen efficiënter worden ingericht waardoor gezamenlijk klanten nog beter en sneller worden bediend, onafhankelijk van het merk of type AED. De combinatie heeft gezamenlijk de officiële distributeur dealerschappen van alle toonaangevende AED-fabrikanten.

 

– EINDE PERSBERICHT –


Deze persinformatie is opgesteld door AED Solutions/RescueMate in samenwerking met Het Veiligheidsinstituut. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
AED Solutions/RescueMate: Dhr. R. Henderikx, rob@aedsolutions.eu of telefoonnummer +31 (0)495 56 34 45
Het Veiligheidsinstituut: Dhr. B. de Tombe, b.detombe@veiligheidsinstituut.nl of telefoonnummer +31 (0)88 711 02 00

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>