De ideale frequentie voor borstcompressies tijdens een reanimatie is 100-120 slagen per minuut. Naast het volgen van een reanimatie- en AED Cursus waarin het juiste ritme van een hartmassage wordt aangeleerd, kan muziek helpen om het ritme van borstcompressies tijdens (het oefenen van) een reanimatie vast te houden. Stayin' Alive (ook nog een toepasselijke titel) van de Bee Gees geeft precies het juiste ritme aan. Luistert u liever naar een ander nummer? Hieronder vindt u nog meer geschikte nummers met ongeveer 100 beats per minuut.

Bee Gees - Stayin' alive - 100 BPM

Shakira - Hips don't lie - 100 BPM

Backstreet Boys - Quit playing games - 100 BPM

Justin Timberlake - Rock your body - 101 BPM

Los del Rio - Macarena - 103 BPM

Deze week is het de week van de RI&E. Een initiatief om extra aandacht te vragen voor veilig en gezond werken, met als basis de risico-inventarisatie- en evaluatie (RI&E). De RI&E helpt om de mogelijke risico’s in uw organisatie op een gestructureerde manier in kaart te brengen. Hierbij wordt zowel gekeken naar de direct zichtbare aandachtspunten, zoals snijgevaar bij machines of valgevaar bij werken op hoogte, als zaken die niet direct tot uitval leiden. Denk bijvoorbeeld aan langdurige blootstelling aan hoge werkdruk, fysieke belasting door tillen en preventie middelen voor calamiteiten. Wat doet u of wat heeft u gedaan aan de veiligheid binnen uw organisatie?

10% korting op uitvoering RI&E
Vraag via onderstaand formulier informatie of een offerte aan voor een RI&E en krijg 10% korting op een RI&E! Dit geldt voor een compleet nieuwe RI&E, maar ook voor een update van een bestaande.
De actie is geldig t/m 15 juni 2018

Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen vandaag 442 fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS-patiënten de Mont Ventoux om geld op te halen in de strijd tegen ALS. Hopelijk haalt iedereen zonder ongelukken en valpartijen de finish. Mocht er onverhoopt iemand een hartstilstand krijgen dan is de stichting gelukkig voorzien van 20 gesponsorde AED’s die tijdens dit evenement ingezet kunnen worden. Wij wensen alle deelnemers veel succes!

Tour du ALS is een stichting welke jaarlijks een evenement organiseert om geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS. ALS is een dodelijke zenuw/spier ziekte, waaraan patiënten overlijden binnen 3 tot 5 jaar na de diagnose.
>> Lees meer over Tour du ALS

31 mei 2018

AED Solutions is trotse sponsor van de “De Rolstoelbus”. Een initiatief van Stichting Leefbaarheid Stramproy waardoor hulpbehoevenden binnen de gemeenschap Stramproy een stuk mobieler zijn. Leefbaarheid Stramproy wil speciale doelgroepen binnen de gemeenschap Stramproy extra aandacht of hulpmiddelen geven zodat de leefomstandigheden en de leefomgeving aangenamer is voor deze doelgroep. Een doelstelling die nagenoeg aansluit op de missie van AED Solutions, namelijk het helpen van organisaties en mensen bij het creëren van een (hart)veilige en hulpverlenende werk- en leefomgeving. Wij wensen Stichting Leefbaarheid Stramproy veel veilige en gezellige kilometers met deze mooie bus!

De Inspectie SZW (Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) constateert een onrustbarend stijgende lijn in het aantal arbeidsongevallen. In 2016 vielen er 70 dodelijke slachtoffers op de werkvloer, 19 meer dan in 2015. Het aantal arbeidsongevallen zonder dodelijke afloop is ook gestegen, met 13 procent. Van de bedrijven in Nederland beschikt 30-50 procent niet over een wettelijk verplichte risico-inventarisatie en evaluatie, de RI&E. Een RI&E helpt u om scherp te krijgen welke risico’s er zijn op uw bedrijf en hoe u deze risico’s kunt aanpakken. 

 

Heeft u als werkgever alle risico’s in uw organisatie geïnventariseerd? Wij helpen u graag!

 

Vraag nu meer informatie aan en profiteer van 10% korting op een RI&E voor uw organisatie

 

Het inzetten van lokale, getrainde vrijwilligers bij een reanimatie buiten het ziekenhuis heeft zijn vruchten afgeworpen. Uit promotieonderzoek van Jolande Zijlstra (AMC) blijkt dat hierdoor mensen met een hartstilstand sneller en vaker gereanimeerd worden en dat hun overlevingskansen toenemen.

Als iemand thuis of op straat een hartstilstand krijgt, dient ambulancepersoneel gemiddeld 11 minuten na de 112-melding de eerste schok met een AED. Dan is er al kostbare tijd verloren gegaan. “Uit eerdere studies van het AMC blijkt dat de overlevingskans na 11 minuten geslonken is tot 14 procent” vertelt Zijlstra. Om die tijd tot de eerste schok te verkorten, zijn verschillende oplossingen bedacht, zoals defibrillatoren (AED’s) in publieke ruimtes (station, supermarkt).

Burgerhulpverleners zijn gemiddeld 2,5 minuten sneller ter plekke dan de ambulance
In Nederland is in 2007 een reanimatiesysteem opgezet dat gebruik maakt van burgerhulpverleners. Deze getrainde vrijwilligers worden bij een melding van een hartstilstand per sms (tegenwoordig per app) opgeroepen om bijstand te verlenen. Zijlstra onderzocht hoe dit systeem in Noord-Holland en Twente werkt. Haar conclusie: burgerhulpverleners zijn gemiddeld 2,5 minuten sneller ter plekke dan de ambulance, waardoor vooral in een woonomgeving sneller een schok kan worden toegediend. Dat leidt tot een grotere overlevingskans. Volgens Zijlstra zouden de resultaten nog beter kunnen. “Met een hogere dichtheid aan hulpverleners en defibrillatoren verkort je de reactietijd.” Ook ziet zij mogelijkheden door technische innovaties. Denk aan wearables voor risicogroepen die en waarschuwing versturen als de drager een hartstilstand krijgt, of drones die een AED afleveren in een dunbevolkt gebied.

Resultaten kunnen nog beter met LIFEPAK CR2
Onderzoek toont aan dat de resultaten nog beter kunnen door het gebruik van een LIFEPAK CR2 AED. Deze AED verbetert de overlevingskans van het slachtoffer tot wel 70% door de nieuwste technologie op AED-gebied; Doorreanimeren tijdens de analysefase. Tevens kan er met 1 druk op de knop geschakeld worden van volwassen- naar baby/kinderreanimatie, heeft de AED een tweetalige optie, kan de AED op afstand worden uitgelezen en beheerd en past het volume zich automatisch aan de omgeving aan.

Wilt u meer informatie over de LIFEPAK CR2 AED?
Vraag via het onderstaande formulier een gratis informatiepakket aan of neem contact met ons op.
Bron: AMC

AED Solutions leverde een tijdje geleden een aantal AED’s aan de stichting Hartslag voor Nederweert. Deze AED’s zijn inmiddels opgehangen aan panden in Nederweert. Hiermee is de dekking van het aantal AED’s weer verbeterd. Het is een mooi gebaar dat ondernemers de aanschaf van deze publiek toegankelijke AED’s mogelijk maken. Door het aanmelden van hun AED bij het landelijk oproepsysteem van Hartslagnu.nl kan de AED worden ingezet bij een reanimatieoproep in de buurt en kunnen meer mensenlevens gered worden. De kast werd geschonken door ‘de Hartstichting’ in samenwerking met ‘de Vriendenloterij’.

 

Sinds kort zijn er twee Prestan® AED Trainers verkrijgbaar bij AED Solutions. De Prestan Professional AED Trainer en de nieuwe Prestan AED UltraTrainer. Beide AED-Trainers zijn kwalitatief, eenvoudig in gebruik en betaalbaar. Om u te helpen bij de keuze tussen beide AED-Trainers, hebben we een overzicht gemaakt van een aantal verschillen.

 

 

 

 

 

 Welke AED Trainer past het beste bij uw training?

Prestan AED-Trainer

 

Prestan UltraTrainer

Afmeting en gewicht 280mm x 220mm x 105mm

0,9 kg

181mm x 136mm x 48mm

0,4 kg

Reanimatiecoaching Ja Ja
Pad Sensing System Ja Ja
Elektroden zijn aangesloten Ja Ja
Schok simulatie 5 scenario’s 5 scenario’s
Auto/semi- automatisch Ja Ja
Instructie beademen Ja Ja. Stel in/uit
Metronoom Ja Ja. Stel in/uit
Kindermodus Nee Ja (30:2 / 15:2)
Kinderelektroden Kinderelektroden zijn los verkrijgbaar Ja 2-in-1. Volwassenen-/ kinderelektroden
Afstandsbediening Beschikbaar, niet noodzakelijk Nee, niet nodig
Batterijen Inbegrepen Inbegrepen
Melding lage batterijspanning Ja Ja
Garantie 3 jaar 3 jaar

 

Meer informatie of direct bestellen?
Bekijk meer informatie over de Prestan AED Trainer of de Prestan AED UltraTrainer

Wilt u meer informatie?
Wij helpen u graag! Bel +31 (0)495 563445 of mail naar info@aedsolutions.eu

Tijdens het NRR-Congres (4 april) konden congresbezoekers zich inschrijven om kans te maken op de Prestan AED UltraTrainer. Maar liefst 120 bezoekers namen deel aan de win-actie waaruit slechts 1 winnaar getrokken kon worden. Om 14.45 uur was het moment daar. De deelnemers verzamelden zich bij onze stand en de loting kon van start. Het kaartje van Mevrouw Langerak werd eruit getrokken en zij was hiermee de gelukkige winnaar van de Prestan AED UltraTrainer! Wij wensen haar heel veel plezier met de nieuwe Prestan AED UltraTrainer met veel instelbare opties waaronder de unieke kindermodus 15:2.
MEVROUW LANGERAK NOGMAALS VAN HARTE GEFELICITEERD!

Meer informatie of bestellen?
Bekijk hier de nieuwe Prestan AED UltraTrainer of neem contact met ons op.

Vorige week hebben wij de unieke Prestan AED UltraTrainer gelanceerd! Als enige officiële Prestan distributeur in de Benelux zijn we trots dat we de eerste AED-trainer hebben ontwikkeld met een functie voor kinderreanimatie 15:2. Om deze lancering te vieren verloten we aanstaande woensdag (4 april 2018) op het NRR-congres onder onze standbezoekers één Prestan AED UltraTrainer t.w.v. € 175,- (excl. btw). Dit mag u natuurlijk niet missen!

Wilt u kans maken op deze AED UltraTrainer?
Vul uw gegevens in op een van de kaartjes die op het NRR congres verspreid worden en lever deze in op onze stand (nr. 17). Onder alle inzenders verloten we om 14.45 uur één Prestan AED UltraTrainer.

Actievoorwaarden:

  • Elke deelnemer kan slechts eenmaal deelnemen aan de actie
  • Indien de winnaar op het tijdstip van uitroepen niet op onze stand aanwezig is, wordt er een nieuwe winnaar getrokken.
  • De winnaar wordt met naam en foto gepubliceerd op onze website, social media en in de nieuwsbrief
  • De prijs is niet inwisselbaar of uit te keren in geld.
  • Standhouders zijn uitgesloten van deelname.

 

PERSBERICHT

Haarlem / Stramproy, 27 maart 2018 – AED Solutions, RescueMate en het Veiligheidsinstituut maken vandaag bekend dat de drie organisaties intensief samen gaan werken. AED Solutions, RescueMate en het Veiligheidsinstituut zijn sterk complementair, zowel op basis van de klanten en relaties welke zij bedienen als met elkaars producten en diensten. In deze samenwerking zal AED Solutions een beroep doen op de dienstverlening van het Veiligheidsinstituut, zoals haar landelijke opleidingsaanbod, adviesdiensten en blusmiddel onderhoudsactiviteiten. AED Solutions is in deze samenwerking de partner van het Veiligheidsinstituut op het gebied van de landelijk dekkende AED-servicedienst, groot assortiment reanimatie- en AED-trainingsmateriaal, aanbod voor reanimatielessen op scholen en de toonaangevende RescueMate-App diensten voor BHV-ondersteuning bij training, calamiteiten en alarmoproepen.

Beweegredenen samenwerking
Door de intensieve samenwerking bundelen de organisaties hun krachten en kunnen zij een One-Stop Shop veiligheidsoplossing aanbieden. Het VI is sterk in opleidingen (BHV, EHBO, Reanimatie, VCA, ALS) met ruim 28.000 cursisten per jaar en hiermee een top 3/4 speler in de branche. Door het gezamenlijk marktaandeel wordt de nieuwe combinatie de stabiele nummer twee in de branche van veiligheidsopleidingen. AED Solutions is uitvinder van de RescueMate-App en al jaren een van de toonaangevende leveranciers van AED-apparatuur en toebehoren in de Benelux. Met een gezamenlijke installbase van ruim 40.000 AED-apparaten verstevigt de combinatie van de drie organisaties haar marktaandeel tot de gezamenlijke marktleiderspositie. Gezamenlijk beschikt de combinatie over 5 veiligheidscentra verspreid over Nederland (Alphen aan den Rijn, Berkel en Rodenrijs, Haarlem, Herveld en Stramproy) en een Belgische vestiging in Kinrooi waardoor het VI haar relaties nu ook in België en Luxemburg van dienst kan zijn. Andersom kunnen de Belgische en Luxemburgse relaties van AED Solutions een beroep doen op het product- en dienstenaanbod van Het Veiligheidsinstituut.

Breder en frequenter aanbod
In de veiligheidscentra is het mogelijk om uw cursus of opleiding te volgen, de veiligheidsadviseurs aan te spreken, de veiligheidswinkels met een uitgebreid assortiment (van AED(-trainers), reanimatiepoppen en blusmiddelen tot en met verbandtrommel) te bezoeken of langs te komen voor controle en onderhoud van uw veiligheidsmiddelen. De combinatie van de oefencentra, de door het VI ontwikkelde E-learning en de RescueMate-App zorgen voor een totaal les- en belevingspakket dat zeer gebruiksvriendelijk, vernieuwend en bovenal veiligheid verhogend werkt. Relaties van AED Solutions en RescueMate kunnen door de samenwerking gemakkelijk een beroep doen op het breder opleidingsaanbod, het landelijk dekkend cursuslocatie netwerk en meer frequente cursus momenten van het VI. Tevens kunnen zij vanaf nu volledig ontzorgt worden op het gebied van veiligheid óók voor de levering, controle en onderhoud van blusmiddelen. De regio’s voor AED-onderhoud en storingsdiensten kunnen efficiënter worden ingericht waardoor gezamenlijk klanten nog beter en sneller worden bediend, onafhankelijk van het merk of type AED. De combinatie heeft gezamenlijk de officiële distributeur dealerschappen van alle toonaangevende AED-fabrikanten.

 

– EINDE PERSBERICHT –


Deze persinformatie is opgesteld door AED Solutions/RescueMate in samenwerking met Het Veiligheidsinstituut. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
AED Solutions/RescueMate: Dhr. R. Henderikx, rob@aedsolutions.eu of telefoonnummer +31 (0)495 56 34 45
Het Veiligheidsinstituut: Dhr. B. de Tombe, b.detombe@veiligheidsinstituut.nl of telefoonnummer +31 (0)88 711 02 00

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>