De ideale frequentie voor borstcompressies tijdens een reanimatie is 100-120 slagen per minuut. Naast het volgen van een reanimatie- en AED Cursus waarin het juiste ritme van een hartmassage wordt aangeleerd, kan muziek helpen om het ritme van borstcompressies tijdens (het oefenen van) een reanimatie vast te houden. Stayin' Alive (ook nog een toepasselijke titel) van de Bee Gees geeft precies het juiste ritme aan. Luistert u liever naar een ander nummer? Hieronder vindt u nog meer geschikte nummers met ongeveer 100 beats per minuut.

Bee Gees - Stayin' alive - 100 BPM

Shakira - Hips don't lie - 100 BPM

Backstreet Boys - Quit playing games - 100 BPM

Justin Timberlake - Rock your body - 101 BPM

Los del Rio - Macarena - 103 BPM

In Nederland worden diverse goederen en diensten belast met 6% BTW. Met ingang van 1 januari 2019 wordt dit BTW tarief verhoogd naar 9% BTW. De verhoging is onderdeel van het regeerakkoord dat is gesloten door het kabinet en heeft als doel de belasting op arbeid te verleggen naar belasting op consumptie.

Wat betekent dit voor u?
Vanaf 1 januari wordt het BTW-tarief voor AED's en toebehoren (zoals batterij en elektroden) met 3% verhoogd van 6% naar 9%.

Wilt u een AED of toebehoren aanschaffen tegen het huidige tarief?
Dit kan wanneer u deze uiterlijk 31-12-2018 besteld en betaald, daarna zijn we verplicht 9% BTW te berekenen.

AED aanschaffen of vervangen? Neem contact op

 

voor een passend advies.

LIFEPAK CR2

LIFEPAK CR Plus

Mindray AED

Philips HS1

LIFEPAK 1000

Stel uw vraag

Naam *

Bedrijfsnaam *

E-mail *

Straat en huisnummer

Postcode en woonplaats

Telefoonnummer

Vragen en/of opmerkingen *

Op vrijdag 30 november kwamen alle medewerkers van AED Solutions & Het veiligheidsinstituut.nl voor het eerst allemaal bij elkaar in Utrecht. In het bekende “Wie is de Mol spel” draaide alles om samenwerken, (mis)communicatie, vertrouwen, wantrouwen en anderzijds een leuke kennismaking met elkaar. De dag werd afgesloten met een gezellig diner en een proost op een goede samenwerking!

Samenwerking
AED Solutions werkt sinds begin dit jaar intensief samen met het Veiligheidsinstituut waardoor gezamenlijk een complete veiligheidsoplossing voor organisaties geboden kan worden. Verkoop, onderhoud en advies van AED tot en met noodverlichting, van ontruimingsplan tot brandmeldinstallatie en een uitgebreid programma van veiligheidsopleidingen.

Gezamenlijk beschikt de combinatie over 5 veiligheidscentra verspreid over Nederland (Alphen aan den Rijn, Berkel en Rodenrijs, Haarlem, Herveld en Stramproy) en een Belgische vestiging in Kinrooi waardoor het Veiligheidsinstituut haar relaties nu ook in België en Luxemburg van dienst kan zijn. 
>> Lees het hele persbericht.

Ruim 50 burgerhulpverleners en belangstellenden kwamen maandag 5 november naar de tweejaarlijkse vrijwilligersavond van Hartslag voor Nederweert. Een goed bezochte avond waarin het bestuur vertelde wat er tot nu toe is bereikt en wat de plannen voor de komende jaren zijn. Wij gaven tijdens deze avond uitleg over de nieuwe LIFEPAK CR2 AED, welke als vervangend toestel dient indien huidige AED’s aan vervanging toe zijn.

Namens de hartstichting gaf Leonie van der Leest uitleg over de samenwerking met Hartslagnu.nl De aanpassingen die de komende jaren zullen plaats vinden in de reanimatie herhalingslessen waarin nog meer aandacht komt voor praktijkgerichte situaties. Verder benadrukte ze het belang van het werven en behouden van burgerhulpverleners en de positieve ontwikkeling waarin steeds meer bedrijven AED’s buiten hangen zodat ze niet alleen inzetbaar zijn voor het bedrijf maar ook gebruikt kunnen worden bij een reanimatieoproep in de buurt.

Theo Schrijnemaekers van ambulancezorg Limburg-Noord benadrukte dat AED’s belangrijk zijn maar zonder burgerhulpverleners worden ze niet opgehaald/gebruikt. Verder liet Theo positieve cijfers zien wat betreft respons bij reanimatieoproepen, groei van het aantal burgerhulpverleners en AED’s in de gemeente Nederweert waardoor er sneller gestart kan worden bij een hartstilstand omdat ambulances bijna nooit binnen 6 minuten bij een slachtoffer kunnen zijn. Verder werd aandacht besteed aan het inloggen op een nieuw account sinds het samengaan van hartslagnu.nl en HartveiligWonen.

Het meest indrukwekkend van de avond was ongetwijfeld de aanwezigheid van twee overlevers die hun dankbaarheid nogmaals kenbaar maakten met de woorden ‘burgerhulpverleners, hier doen jullie het voor. Wij genieten van het leven’. Verder gaf het bestuur uitleg over de vervanging van oude AED’s in de diverse dorpskernen middels samenwerking met de bewoners door crowdfunding ‘Doe mee voor een AED’  (in Ospeldijk is hier al mee gestart).

Overweegt u ook de aanschaf van een AED voor uw buurt, wooncomplex, sportvereniging, eenmanszaak, MKB of multinational? AED Solutions, ervaren projectleider in BuurtAEDSolutions, Burgerhart en Hartveilig projecten, kan het hele pakket (advies, keuzehulp, levering, onderhoud, reanimatiecursus, voorlichting en after service) leveren. Bel of mail ons voor een vrijblijvend advies –> T. +31 (0)495 563445 of info@aedsolutions.eu

Of vul het onderstaande formulier in:Een gezonde en (hart)veilige werk- en leefomgeving, dat wil toch iedereen? Daarom is de ‘Dag van de BHV’ (eerste maandag van november) in het leven geroepen. Vandaag wordt landelijk voor de zevende keer aandacht gevraagd voor de inzet van alle circa 500.000 bedrijfshulpverleners die Nederland rijk is.

Zet uw BHV’ers in het zonnetje

Heeft u al gedacht aan een leuke attentie waarmee u uw BHV’ers uw waardering toont? AED Solutions heeft voor u een aantal tips op een rij gezet.

TIP 1: RescueMate BHV-App
Tijdens een noodsituatie kan het voor een hulpverlener (onder invloed van stress) moeilijk zijn om de juiste handelingen te verrichten. De RescueMate BHV-App bevat interactieve protocollen voor Eerste hulpverlening, acute ziekten, brandbestrijding, communicatie en ontruiming waarmee in noodsituaties gehandeld kan worden. Tevens kan deze BHV-App gebruikt worden (als e-learning) voor oefening van de BHV-materie.
De RescueMate-App is zelfs bruikbaar voor eerste hulpverlening in privésituaties. Wij denken daarom dat uw BHV’ers heel blij worden van deze attentie. (vandaag vóór 16.00 uur besteld = vandaag gebruiken)

>> Bestellen


TIP 2: Mini Eerste Hulp Set

Handig om bij de hand te hebben tijdens korte trips, dagtochten of  (buitensport)activiteiten. Door middel van de riempjes aan de achterzijde is het mogelijk de kit aan een riem, tas etc. te bevestigen.

Inhoud:

  • 5x pleister 19mm
  • 2x wonddoekje
  • 2x gaasje
  • 1x beademingsmasker
  • 2x handschoen
  • 2x brandwonden gel

>> Bestellen


TIP 3: Beademingsmasker met eenrichtingsventiel

Hiermee kan de BHV’er altijd op een veilige manier een beademing toepassen aan het slachtoffer.

> Bestellen

 

 

 

 

 

Wij wensen alle BHV’ers een mooie dag!

In de week van 8 t/m 12 oktober en van 15 t/m 19 oktober verzorgden HELP Namibia diverse Pre Hospital Care practitioner trainingen aan een groep verpleegkundigen in Namibia. Verpleegkundigen kregen onder andere training over de opvang van een pasgeborene met een slechte start. AED Solutions streeft naar een (hart)veilige en adequate hulpverlenende werk- en leefomgeving en voelt zich maatschappelijk betrokken bij dit ontwikkelingsproject. Door de donatie van een Prestan baby reanimatiepop draagt AED Solutions een steentje bij aan het verlagen van het sterftecijfer van pasgeborene in Namibia.

HELP richt zich op het bevorderen van de (acute) gezondheidszorg in Namibië. Zonder onderscheid te maken tussen, geslacht, kleur, ras, religie, seksuele geaardheid of politieke overtuiging. Essentieel hierbij is kennisoverdracht! Inmiddels is het project uitgegroeid tot een succesvol paramedisch trainingsprogramma. Bekijk hier wat ze nog meer doen.

Woensdag 24 oktober 2018 zijn wij tussen 8.30 uur en 9.00 uur telefonisch slecht bereikbaar door technische werkzaamheden op ons kantoor.
Voor dringende zaken kunt u ons bereiken op telefoonnummer: +31 (0)6 10921133. Excuses voor het ongemak.

Een derde van de Nederlanders weet niet waar de dichtstbijzijnde AED in hun directe omgeving hangt. En als ze het wel weten, is het de vraag of de defibrillator niet achter een gesloten kantoor- of winkeldeur hangt.

In Zuid-Holland is slechts de helft van de AED’s 24 uur per dag beschikbaar. In Drenthe en Noord-Brabant is dat een kleine 80 procent, blijkt uit een peiling van de Hartstichting.

De organisatie roept op om bestaande AED’s te registreren of er met buurtgenoten een te kopen. Voor optimale hulp zijn volgens de stichting 30.000 defibrillatoren nodig die permanent beschikbaar en toegankelijk zijn. Nu zijn er zo’n 15.000 geregistreerd.

‘Snel voor elkaar’
“Je wil eigenlijk dat zo’n ding ergens aan de buitenkant van een huis hangt”, zegt Hartstichting-directeur Floris Italianer in het NOS Radio 1 Journaal. Met een beschermingskast erbij kost het 1000 tot 1600 euro. “Dat is goed op te brengen, daar hebben we onderzoek naar gedaan. Als een buurt het echt wil, is het vrij snel voor elkaar.”

De Hartstichting verwacht dat met dat hogere aantal defibrillatoren, en met de 170.000 burgerhulpverleners die er al zijn, jaarlijks 2500 levens gered kunnen worden.

‘Hartveilige zone’
Reanimatie binnen zes minuten vergroot de kans op overleving. AED Solutions streeft ernaar om van heel Nederland een zogenoemde hartveilige 6-minutenzone te maken, zodat slachtoffers van een hartstilstand buiten het ziekenhuis binnen 6 minuten de juiste hulp krijgen.

De overlevingskans is gestegen van 9 procent in de jaren negentig tot een kleine 25 procent.

> Lees meer over 6-minutenzones

>> Ga direct naar onze opleidingen (in samenwerking met Het Veiligheidsinstituut)

Sneakpreview! Vanavond 17.30 uur op L1mburg Centraal (zender L1) geeft Maurice uitleg over de werking van een AED en welke stappen doorlopen moeten worden voor de grootste overlevingskans van een slachtoffer met een hartstilstand. Dit item sluit aan bij het onderwerp van de dag: ‘een derde van de Nederlanders weet niet waar de dichtstbijzijnde AED in hun omgeving hangt.' Naast de tv-opname werd vanmorgen ook een radio-interview (bovenstaande foto) afgenomen.

TV-opname AED Solutions L1

Interview over de werking van een AED

TV-Opname L1 over AED

Demonstratie van de LIFEPAK CR2 AED

De Eerste Hulp-regels bij brandwonden die tot nu toe algemeen gehanteerd werden, zijn in 2003 opgesteld naar aanleiding van de Volendamramp. Deze regels zijn gericht op eerste hulp bij verbranding met vuur. Helaas komen hete vloeistof verbrandingen nu erg vaak voor. Vooral bij kleine kinderen. Dr. Sonja Scholten: “Je kunt het ouders en omstanders niet verwijten als het mis gaat. Ze weten niet precies wat ze moeten doen. En dat pakken we nu aan: Koel een brandwond 10 minuten met lauw zachtstromend leidingwater en doe direct de kleding en bij kinderen ook de luier uit!”

Goed koelen en kleding verwijderen
Eerst water, de rest komt later, blijft het credo. In de praktijk blijkt echter dat er niet altijd adequaat gekoeld wordt, omdat de juiste locatie van de brandwond door de kleding niet zichtbaar is. Bovendien houdt niet verwijderde kleding en een luier de warmte langer vast, waardoor het proces van verbranding door kan gaan. “Omdat koelen en het uittrekken van de kleding bij voorkeur tegelijkertijd uitgevoerd moeten worden, zijn deze twee regels samengevoegd.’’, aldus dr. Sonja Scholten.

Dek de wond af met huishoudfolie en houd de patiënt warm
Dr. Sonja Scholten: ‘’Op het terrein van wondbedekking adviseren we de brandwond af te dekken met plastic huishoudfolie, steriel verband of een schone doek. De reden om juist plastic huishoudfolie te benoemen is dat het makkelijk beschikbaar is, niet aan de wond plakt en het de pijn enigszins verlicht. Ook is het belangrijk om het slachtoffer warm te houden met een deken, want onderkoeling heeft een negatieve invloed op de wondgenezing.’’

Eerste Hulp-regels 2018
De wijziging van de Eerste Hulp-regels aan de nieuwste inzichten heeft geleid tot de volgende regels:

1. Koel de brandwond 10 minuten met lauw zachtstromend leidingwater
en verwijder zo snel mogelijk kleding, sieraden en de luier!

2. Voorkom dat het lichaam teveel afkoelt. Koel alleen de wond!

3. Bedek na het koelen de wond met plastic huishoudfolie, steriel verband
of een schone doek.

4. Smeer niets op de brandwond.

5. Houd het slachtoffer warm met een deken.

6. Waarschuw een arts bij blaren, een open wond en bij elektrisch/chemisch letsel.

7. Vervoer het brandwondenslachtoffer, indien mogelijk, zittend.

Voor de nieuwe eerste hulp regels is recent brandwondenonderzoek en de in 2015 vastgestelde richtlijn ‘Eerste opvang van brandwondpatiënten in de acute fase (1ste 24 uur) van verbranding en verwijzing naar een brandwondencentrum’ gebruikt. Aangevuld met de dagelijkse ervaring van de medisch professionals in de drie Nederlandse brandwondencentra (Groningen, Beverwijk en Rotterdam).

Bron: Brandwondenstichting

Ben jij instructeur BLS/AED (& PBLS) of wil jij graag instructeur worden? Momenteel loopt er een mooie actie die tot stand is gekomen door de samenwerking tussen AED Solutions en het Veiligheidsinstituut. Als jij je vóór 5 november 2018 inschrijft voor een basiscursus BLS/AED (& PBLS) of een herhalingstraining instructeur BLS/AED (& PBLS), dan ontvang je 25% korting op alle Prestan reanimatie- en AED trainingsmaterialen.

Ben er dus snel bij en schrijf vóór 5 november in!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>