De ideale frequentie voor borstcompressies tijdens een reanimatie is 100-120 slagen per minuut. Naast het volgen van een reanimatie- en AED Cursus waarin het juiste ritme van een hartmassage wordt aangeleerd, kan muziek helpen om het ritme van borstcompressies tijdens (het oefenen van) een reanimatie vast te houden. Stayin' Alive (ook nog een toepasselijke titel) van de Bee Gees geeft precies het juiste ritme aan. Luistert u liever naar een ander nummer? Hieronder vindt u nog meer geschikte nummers met ongeveer 100 beats per minuut.

Bee Gees - Stayin' alive - 100 BPM

Shakira - Hips don't lie - 100 BPM

Backstreet Boys - Quit playing games - 100 BPM

Justin Timberlake - Rock your body - 101 BPM

Los del Rio - Macarena - 103 BPM

Als eerste grote vervoerder in de regio Limburg heeft Taxi Geerets – De Leeuw nieuwe (rolstoel)taxibussen uitgerust met LIFEPAK CR2 AED’s van AED Solutions BV.

Een hartstilstand kan altijd en overal gebeuren. Dus hoe sneller adequate hulp kan worden toegepast, hoe beter. Daarom heeft Taxi Geerets – De Leeuw gekozen voor de meest geavanceerde AED die er momenteel te vinden is, de LIFEPAK CR2 AED. Hiermee kan tijdens een hartstilstand direct hulp worden verleend en wordt de kans op een succesvolle reanimatie vergroot.

Met name ouderen, die veel gebruik maken van het (rolstoel)vervoer wat Taxi Geerets – De Leeuw aanbiedt, zijn een kwetsbare doelgroep waarbij een verhoogde kans op een hartstilstand aanwezig is. Als er dan onderweg wat gebeurd, is het vaak moeilijk om direct hulp te verlenen zonder hulpmiddelen als een AED. Voor hulpdiensten is het vaak niet makkelijk om snel ter plaatse te komen, aangezien de locatie niet altijd makkelijk te bereiken of uit te leggen is.

Naast het plaatsen van de AED’s zullen er ook middels training en opleiding chauffeurs worden getraind om met deze AED’s te werken. Zodoende kan er altijd adequate hulp worden toegepast.

Taxi Geerets – De Leeuw is één van de grootste regiovervoerders in Midden-Limburg en heeft met ruim 280 voertuigen een groot aandeel in het (rolstoel)vervoer in de regio. Met de nieuwe AED’s aan boord van de nieuwste (rolstoel)taxi’s, kunt u zich in een (hart)veilige omgeving laten vervoeren!

Wij wensen Taxi Geerets – De Leeuw veel veilige kilometers toe.

 

Overweegt u ook de aanschaf van een AED voor uw organisatie, MKB, multinational, eenmanszaak, buurt, wooncomplex of sportvereniging? Bel of mail ons voor een vrijblijvend advies –> T. +31 (0)495 563445  | info@aedsolutions.eu

Of vul het onderstaande formulier in:Komt u aanstaande woensdag 13 maart naar het NRR Congres in Nieuwegein? AED Solutions introduceert dit jaar twee nieuwe producten! Namelijk de

Prestan Professional AED Trainer PLUS   &    Prestan TAKE2

Bezoek onze stand en bekijk/test onze (nieuwe) producten. We zijn benieuwd naar uw mening! Bent u niet aanwezig op het NRR Congres? Profiteer dan van onze aanbiedingen via onze webshop.

Maar liefst drie keer heeft een aed zijn leven gered. “Ik heb drie keer een engeltje op mijn schouder gehad. Of dat een vierde keer ook nog lukt… Ik weet het niet’’, zegt de 47-jarige hartpatiënt Fake Mulder uit Gennep.

,Mijn hart heeft al veel tikken gehad. Vorig jaar bij een controle in het ziekenhuis hadden ze mijn looprecorder (een hartritmemonitor ter grootte van een usb-stick, net onder de huid op de borst, DG) uitgelezen. Bleek dat mijn hart alleen al de laatste 72 uur 71 storingen heeft gehad. Als hier niks aan gedaan wordt, leef ik niet zo lang meer.’’

Steunhart

Een dezer dagen ondergaat Mulder een ingreep in het universiteitsziekenhuis in Utrecht. Daar krijgt de Gennepenaar een steunhart,  een mechanische pomp die de functie van de linker hartkamer ondersteunt dan wel overneemt.

,,Ik zou door mijn chronische hartproblemen in aanmerking kunnen komen voor een donorhart. Maar zo’n hart is nu niet beschikbaar voor mij.’’ Een steunhart is een alternatief voor een donorhart.

Mulder kan niet wachten tot er in de gemeente Gennep meer automatische externe defibrillatoren (aed’s) hangen, handzame apparaatjes die met elektrische schokken het hart weer op gang brengen. In de openbare ruimte welteverstaan, zodat iedereen er snel bij kan. Niet achter gesloten deuren. ,,Dadelijk gebeurt het mij weer. En dan? Zijn er te weinig aed’s of we weten niet waar ze hangen. Dat moeten we niet hebben natuurlijk.’’

Gelukkigste mens

Afgelopen november was het SP-raadslid in Gennep misschien wel even de gelukkigste mens op de wereld. Mulders eigen voorstel voor uitbreiding van de levensreddende hartkastjes  (van 21 naar 35), ingediend met de VVD en het CDA, werd raadsbreed gedragen. De gemeenteraad geeft hieraan 20 mille uit. ,,Man, ik was heel trots en zo allemachtig gelukkig. Ik had de tranen in de ogen staan. Je wilt niet weten wat dit voor mij en natuurlijk heel veel andere mensen betekent.’’

De eerste keer dat zijn hart het niet zonder hulp van buiten kon, was in 2008 tijdens een – geluk bij een ongeluk – fietstest in het ziekenhuis bij de cardioloog. Mulder stond al extra onder medische controle. Hartproblemen zitten in de familie. Zijn moeder is op 49-jarige leeftijd overleden aan een hartstilstand.

,,Ik voelde me een dag eerder al niet lekker. Had ook wat pijn in de arm. Ik ben, toen ik die aanval kreeg tijdens het fietsen in het ziekenhuis, ook vier, vijf minuten weggeweest. Wat me wel bijstaat, zijn beelden van een tunnel waarin aan het eind iemand staat te wachten. Ik weet dat klinkt misschien gek, zeker uit een mond van een voormalige varkensboer uit Groningen.’’

Wat me wel bijstaat, zijn beelden van een tunnel waarin aan het eind iemand staat te wachten.

Fake Mulder, hartpatiënt

Varkenshouder

Mulder is bijna helemaal afgekeurd. ,,Zestien uur werken op een dag, er voor je dieren zijn, dat ging helaas echt niet meer.’’ Hij was varkenshouder op het Groningse platteland, met op het hoogtepunt 50.000 varkens. Verdeeld over verschillende locaties in Nederland en Duitsland. Eén vestiging, in Duitsland, is nog van hem.

Vanwege de studie van zijn dochter in Arnhem is Mulder met vrouw en zoon  naar de kop van Limburg verhuisd. ,,Wat me hier direct opviel, is dat er amper aed’s in het straatbeeld te zien zijn. In onze nieuwe wijk Gennep-Zuid hangt de dichtstbijzijnde in wijkcentrum ’t Hökske. Die hangt weliswaar buiten, maar om erbij te kunnen moet je oppassen dat je je benen niet breekt. In Gennep hangen te veel aed’s die alleen tijdens kantooruren bereikbaar zijn. Dat kan en mag natuurlijk niet. Een hartstilstand houdt zich ook niet aan kantooruren.’’

De tweede keer dat Mulder op het randje van de dood balanceerde, was in 2016. ,,Dat was op 7 september. Ja, datums vergeet je in dit soort situaties niet meer. We waren die zomer net verhuisd naar Gennep. Ik moest nog even in Groningen zijn. Ik zat in de auto toen ik me ineens niet lekker begon te voelen. Gelukkig kon ik nog snel alarmnummer 112 bellen en de centralist vertellen waar ik was.’’ Een gealarmeerde burger met een aed redde Mulder toen van een gewisse dood.

Operatietafel

De derde keer dat de Gennepenaar door het oog van de naald kroop was 20 september vorig jaar. Geluk bij een ongeluk, ook toen: Mulder lag al op de operatietafel in het ziekenhuis. Klaar om een stent te krijgen om zijn bloedvaten open te houden. ,,Ik voelde, toen het gebeurde, het leven als het ware uit me vloeien. Een broeder heeft me gered met een aed. Wat heb je ons laten schrikken, was zijn reactie.’’

Sinds eind 2016 is Mulder actief voor de Gennepse SP. ,,Omdat je afgekeurd bent, heb je veel vrije tijd waar je iets mee wilt doen. Bij de SP voel ik me het meest thuis.’’

Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen, maart vorig jaar, stond Mulder op plek vijf op de kandidatenlijst van de SP in Gennep. Te weinig om direct in de raad te komen. Maar na het om gezondheidsredenen wegvallen van Dolinda Wijnhoven-Franken, kwam Mulder eind september alsnog op het Gennepse pluche.

Alsof de duivel ermee speelt, lag de Gennepenaar ook toen in het ziekenhuis, na voor de derde keer een hartstilstand te hebben gehad. ,,Maar ik mocht gelukkig van de dokters even uit het ziekenhuis om bij de officiële installatie te zijn. Wel aardig van ze.’’

Bron: www.gelderlander.nl 

In Nederland worden gemiddeld 300 personen per week (buiten het ziekenhuis) getroffen door een hartstilstand. Dit overkwam ook scheidsrechter Henri van Keulen, die tijdens de wedstrijd Brabantia JO19 – WodanJO19 ineenzakte. In een paar minuten tijd vormde zich een team ‘brabhelden’ van bestuursleden en elftalleiders, maar ook voetbalvaders en – moeders die er alles aan hebben gedaan om Henri’s leven te redden.   

 

Henri is vrijwel direct gereanimeerd en mede dankzij twee schokken met de AED van voetbalclub Brabantia weer begonnen met ademen. Van Keulen heeft ondertussen een succesvolle operatie ondergaan waarbij drie omleidingen zijn aangebracht. Later volgt nog een tweede operatie.

 

Overhandiging waardebon voor 1 gratis AED

AED Solutions streeft naar een hartveilige werk- en leefomgeving wereldwijd en hoort het liefste alleen successtory’s zoals deze. Een landelijk dekkend Reanimatie Oproep Systeem, voldoende AED’s en voldoende burgerhulpverleners zou dit kunnen waarmaken. AED Solutions maakt zich dan ook hard voor het ophangen van zoveel mogelijk publiek toegankelijke AED’s in heel Nederland en het opleiden van zoveel mogelijk burgers in reanimatie en AED. Om hier direct een steentje aan bij te dragen, overhandigt AED Solutions in samenwerking met Physio Control/Stryker, tijdens een bijeenkomst van het ‘brabhelden’ team een waardebon voor 1 gratis AED welke scheidsrechter Van Keulen mag plaatsen op een publiek toegankelijke locatie.

 

Volgens de KNVB heeft zo’n 85 procent van de amateurvoetbalclubs een AED. Heeft uw vereniging nog geen AED? Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Of wilt u vrijwilligers van uw vereniging opleiden* in Reanimatie- en AED? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of vul het onderstaande formulier in.

* Vergoed door de meeste zorgverzekeraars oplopend tot wel 100%
Bron: ed.nl

Stel uw vraag en wij helpen u graag!

Naam *

Bedrijfsnaam *

E-mail *

Straat en huisnummer

Postcode en woonplaats

Telefoonnummer

Vragen en/of opmerkingen *

AED Solutions groeit! En daarmee ook de (online) marketingactiviteiten voor onze veiligheidsproducten en diensten. Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren marketingcommunicatie specialist die ons team komt versterken. In eerste instantie zal het gaan om vervanging van zwangerschapsverlof met kans op verlenging van het contract.

Werkzaamheden

 • Schrijven en plaatsen van content op de website en webshop
 • Onderhoud en beheer van de social mediakanalen
 • Ontwikkelen van externe communicatiemiddelen, zoals folders, e-mailings, nieuwsbrieven, e.d.
 • Organiseren en plannen van open dagen, beurzen en congressen
 • Vormgeven aan advertenties, publicaties en promotiemateriaal en het plaatsen hiervan op/in relevante (social) mediakanalen
 • Inzetten van online advertentiecampagnes
 • Bedenken en uitwerken van marketingacties in lijn met de doelstellingen van de organisatie
 • Bewaken van de huisstijl
 • Je hebt een signalerende rol omtrent de in te zetten marketinginstrumenten op basis van actuele of verwachte in- of externe ontwikkelingen.
 • Je bent aanspreekpunt voor externe marketing- en communicatiepartners zoals reclamebureaus en vakbladen

Wie ben jij?

Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie. Je hebt uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. Je hebt een hands-on mentaliteit, bent accuraat, creatief, flexibel, zelfstandig maar bent tevens een teamplayer.

Daarnaast beschik je over:

 • Een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van marketing, communicatie of soortgelijke
 • Ervaring met het opzetten van online advertentiecampagnes
 • Ervaring met en kennis van Google Analytics, Google Adwords en SEO/SEA.
 • Ervaring met programma’s als Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign
 • Ervaring met Social Media
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Goede schrijfvaardigheden
 • Minimaal 32 uur per week beschikbaar

 

Wat bieden wij?

 • Een 32-40 urige werkweek
 • Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Een leuke werkomgeving op bedrijventerrein Kampershoek in Weert
 • Aandacht en ruimte voor eigen initiatieven

Wie is AED Solutions

AED Solutions is sinds 2006 een succesvol en innovatief bedrijf dat behoort tot een van de grootste en betrouwbaarste AED-aanbieders in Nederland en België. AED Solutions streeft naar een hartveilige en adequate hulpverlenende werk- en leefomgeving en wil de overlevingskans na een plotselinge hartstilstand wereldwijd verbeteren. Naast onze corebusiness AED’s, biedt AED Solutions innovatieve totaaloplossingen voor het borgen van de bedrijfsveiligheid, advies en onderhoud van BHV-(trainings-)middelen en een breed scala aan veiligheidsopleidingen.

Past deze functie bij jou?
Stuur dan vóór 20 februari je sollicitatie en cv t.a.v. Maurice Volleberg – Commercieel Directeur, via maurice@aedsolutions.eu.

 

* Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Met ingang van 1 februari 2019 is AED Solutions gevestigd op een nieuw adres.
Ons nieuwe adres is:

AED Solutions
Celsiusstraat 15
6003 DG Weert

Onze KvK, bank en btw-gegevens blijven ongewijzigd. Tevens blijven we bereikbaar op ons huidige telefoonnummer +31 (0)495 563445 en op onze huidige e-mailadressen. Onze producten zijn op dezelfde manier, zoals u gewend bent, te bestellen via onderstaande gegevens.

E-mail: info@aedsolutions.eu                                                   webshop: www.aedsolutions.eu

Adreswijziging voor (retour)zendingen 
Het bestaande postadres en postbusnummer in Stramproy komt te vervallen. Vanaf heden kunt u postbrieven, pakketten, retourzendingen, etc. versturen naar ons nieuwe adres, AED Solutions, Celsiusstraat 15, 6003 DG Weert. Ons Belgische postadres blijft ongewijzigd.

Digitaal factuuradres
Vanaf 1 februari 2019 maken wij gebruik van een digitaal factuuradres voor het ontvangen van facturen. Graag willen wij u vragen om het onderstaande factuuradres in uw gegevens te verwerken.

Factuuradres: facturen@aedsolutions.eu

Verhuizing wegens groei
AED Solutions is sinds begin 2018 gaan samenwerken met het Veiligheidsinstituut waardoor gezamenlijk meerdere grote projecten worden binnengehaald. Vanwege deze groei, de groei van het aantal medewerkers en tevens de behoefte aan meerdere opleidingsruimten, hebben we gekozen om te verhuizen naar een groter pand. Dit multifunctionele pand is gelegen op bedrijventerrein ‘Kampershoek’, op zeer korte afstand van de op- en afritten A2 Eindhoven-Maastricht. Voor u als klant betekent deze verhuizing dat AED Solutions nog beter aan uw wensen kan voldoen. Tevens kunnen wij gemakkelijker training- en opleidingen op ons kantoor faciliteren voor u en uw personeel.

Vertrouwende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Van woensdag 23 tot en met vrijdag 25 januari 2019, staat de Jaarbeurs in Utrecht in het teken van alles wat er met facilitair management en gebouwbeheer te maken heeft. Wij zijn wederom aanwezig en presenteren onder andere de nieuwste LIFEPAK CR2 AED, brandblusmiddelen, verbandkoffers EN RescueMate-App voor BHV-training en hulp in noodsituaties. Tevens geven wij informatie over onze veiligheidsopleidingen. Bent u benieuwd hoe wij uw BHV-organisatie kunnen ontzorgen? We zien u graag op onze stand H32!

Klik hier om u kosteloos te registreren.

Op 1 februari aanstaande verhuist AED Solutions naar een nieuw kantoor aan de Celsiusstraat 15 in Weert. AED Solutions is sinds begin 2018 gaan samenwerken met het Veiligheidsinstituut waardoor gezamenlijk meerdere grote projecten worden binnengehaald. Vanwege deze groei, de groei van het aantal medewerkers en tevens de behoefte aan meerdere opleidingsruimten, hebben we gekozen om te verhuizen naar een groter pand. Dit multifunctionele pand is gelegen op bedrijventerrein ‘Kampershoek’, op zeer korte afstand van de op- en afritten A2 Eindhoven-Maastricht.

Momenteel wordt er druk verbouwd aan de benedenverdieping met opleidingscentra, ontvangstruimte, kantoortuin, kantine en magazijn. Tevens wordt op de bovenverdieping een volledig nieuwe kantoorruimte ingericht. Tot slot beschikt het nieuwe pand over een ruim buitenterrein met voldoende parkeerplaatsen voor bezoekers, cursisten en personeel.

Ons nieuwe adres:
AED Solutions
Celsiusstraat 15
6003 DG Weert

Bekijk voor een eerste impressie de foto’s hieronder. Houd onze website, nieuwsbrief, LinkedIn of Facebookpagina in de gaten voor meer info over de verhuizing.

We houden jullie op de hoogte!

In Nederland worden diverse goederen en diensten belast met 6% BTW. Met ingang van 1 januari 2019 wordt dit BTW tarief verhoogd naar 9% BTW. De verhoging is onderdeel van het regeerakkoord dat is gesloten door het kabinet en heeft als doel de belasting op arbeid te verleggen naar belasting op consumptie.

Wat betekent dit voor u?
Vanaf 1 januari wordt het BTW-tarief voor AED's en toebehoren (zoals batterij en elektroden) met 3% verhoogd van 6% naar 9%.

Wilt u een AED of toebehoren aanschaffen tegen het huidige tarief?
Dit kan wanneer u deze uiterlijk 31-12-2018 besteld en betaald, daarna zijn we verplicht 9% BTW te berekenen.

AED aanschaffen of vervangen? Neem contact op

 

voor een passend advies.

LIFEPAK CR2

LIFEPAK CR Plus

Mindray AED

Philips HS1

LIFEPAK 1000

Stel uw vraag

Naam *

Bedrijfsnaam *

E-mail *

Straat en huisnummer

Postcode en woonplaats

Telefoonnummer

Vragen en/of opmerkingen *

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>