Ruim 50 burgerhulpverleners en belangstellenden kwamen maandag 5 november naar de tweejaarlijkse vrijwilligersavond van Hartslag voor Nederweert. Een goed bezochte avond waarin het bestuur vertelde wat er tot nu toe is bereikt en wat de plannen voor de komende jaren zijn. Wij gaven tijdens deze avond uitleg over de nieuwe LIFEPAK CR2 AED, welke als vervangend toestel dient indien huidige AED’s aan vervanging toe zijn.

Namens de hartstichting gaf Leonie van der Leest uitleg over de samenwerking met Hartslagnu.nl De aanpassingen die de komende jaren zullen plaats vinden in de reanimatie herhalingslessen waarin nog meer aandacht komt voor praktijkgerichte situaties. Verder benadrukte ze het belang van het werven en behouden van burgerhulpverleners en de positieve ontwikkeling waarin steeds meer bedrijven AED’s buiten hangen zodat ze niet alleen inzetbaar zijn voor het bedrijf maar ook gebruikt kunnen worden bij een reanimatieoproep in de buurt.

Theo Schrijnemaekers van ambulancezorg Limburg-Noord benadrukte dat AED’s belangrijk zijn maar zonder burgerhulpverleners worden ze niet opgehaald/gebruikt. Verder liet Theo positieve cijfers zien wat betreft respons bij reanimatieoproepen, groei van het aantal burgerhulpverleners en AED’s in de gemeente Nederweert waardoor er sneller gestart kan worden bij een hartstilstand omdat ambulances bijna nooit binnen 6 minuten bij een slachtoffer kunnen zijn. Verder werd aandacht besteed aan het inloggen op een nieuw account sinds het samengaan van hartslagnu.nl en HartveiligWonen.

Het meest indrukwekkend van de avond was ongetwijfeld de aanwezigheid van twee overlevers die hun dankbaarheid nogmaals kenbaar maakten met de woorden ‘burgerhulpverleners, hier doen jullie het voor. Wij genieten van het leven’. Verder gaf het bestuur uitleg over de vervanging van oude AED’s in de diverse dorpskernen middels samenwerking met de bewoners door crowdfunding ‘Doe mee voor een AED’  (in Ospeldijk is hier al mee gestart).

Overweegt u ook de aanschaf van een AED voor uw buurt, wooncomplex, sportvereniging, eenmanszaak, MKB of multinational? AED Solutions, ervaren projectleider in BuurtAEDSolutions, Burgerhart en Hartveilig projecten, kan het hele pakket (advies, keuzehulp, levering, onderhoud, reanimatiecursus, voorlichting en after service) leveren. Bel of mail ons voor een vrijblijvend advies –> T. +31 (0)495 563445 of info@aedsolutions.eu

Of vul het onderstaande formulier in:Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>