Vergelijking CR2 AED, als beste getest

Uit een recente test blijkt dat gebruikers de Lifepak CR2 sneller kunnen bedienen dan andere AED’s en ook het gebruiksgemak van de CR2 AED het hoogste cijfer geven¹. Voor de zuurstoftoevoer van de hersenen en vitale organen is het van belang dat er vroeg en continue gereanimeerd wordt, indien mogelijk in combinatie met het gebruik van een defibrillator. Doordat de CR2 zo gebruiksvriendelijk en effectief is kan een hulpverlener niet alleen snel beginnen met reanimeren na de eerste schok, maar ook lang door reanimeren tot aan de volgende schok.
 

Onderzoeksresultaten

De onderzoekers hebben onder andere gekeken hoe snel gebruikers de pads plakten, de eerste schok toedienden en hoe snel ze daarna konden beginnen met reanimeren. Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid blijkt uit de test dat gebruikers de elektroden van de CR2 het snelst geplakt hebben. Daarnaast is door middel van een vragenlijst naar het gevoel van de respondenten bij de AED gekeken. De CR2 scoorde het hoogst op gebruiksgemak, de hoorbaarheid van de instructies en het vertrouwen van de gebruiker in de AED.

Verder bleek de AED qua gebruikssnelheid en effectiviteit beter te scoren dan de andere defibrillatoren uit de test. Een gemiddelde gebruiker van de CR2 diende de eerste schok na 78 seconden toe en is na deze schok na 87 seconden begonnen met reanimeren. Bij de andere AED’s duurde dit tot wel 45 seconden langer. Ook waren de gebruikers van de CR2 effectief het langst aan het reanimeren. De daadwerkelijke reanimatietijd was minimaal 10% hoger dan bij elke andere AED. Verder bleek dat gebruikers van de CR2 door de feedback het meest consistent scoorde in de tests, ook op het gebied van reanimatiefrequentie en diepte. Hieruit blijkt dat de CR2 de concurrenten ook qua reanimatieondersteuning een stap voor is.
 

Meer voordelen van de CR2

Naast de resultaten van het onderzoek kent de CR2 nog enkele voordelen die de overige AED’s uit het onderzoek en veel andere AED’s niet hebben. Deze voordelen zijn o.a:

  • Minder dan 7 seconden tussen reanimatie en schok, door het unieke CPR-Insight algoritme
  • Monitoring en beheer of afstand door middel van Wi-Fi of 3G connectie
  • Met een druk op de knop schakelen tussen volwassenen en baby/kindreanimatie
  • Oplopend energieniveau van 200 t/m 360J
  • Tweetalige optie

 

Interesse in de CR2

Heeft u interesse in de Lifepak CR2? Klik dan hier voor meer informatie. Voor meer informatie of met vragen kunt u ook contact met ons opnemen.


¹ De geteste modellen zijn de Stryker/Lifepak CR2, Stryker/Lifepak CR plus, Philips HS1 en Zoll plus

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>