Banner vanaf nu boete bij ontbreken RI&E

Bedrijven zijn al ruim 25 jaar verplicht een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) te hebben. Hierin staan de risico’s voor werknemers op de werkvloer beschreven. Deze risico’s zijn afhankelijk van de industrie en gebruikte materialen maar ook van de grootte van het bedrijf. Aangezien het aantal bedrijven dat de RI&E daadwerkelijk heeft onder de 50% blijft en jaarlijks nog 50 tot 70 ernstige bedrijfsongevallen te betreuren zijn grijpt het kabinet in. Als oplossing voor dit urgente probleem mag de inspectie nu bedrijven zonder RI&E beboeten.

Het SZW kan zelf kiezen of het direct een boete van €4500 uitschrijft of het bedrijf in kwestie eerst waarschuwt. Daarnaast kan een bedrijf dat wel een RI&E heeft maar geen aansluitend plan van aanpak nu ook beboet worden. Ook het plan van aanpak is verplicht voor bedrijven, de boete voor het ontbreken van het plan bedraagt €3000.
 

Laat deze waarschuwing niet aan u voorbij gaan

Heeft u moeite met het opzetten van een RI&E of wenst u deskundig advies dan kunt u contact met ons opnemen. Ook kunt u ervoor kiezen om een BHV-Scan te doen met een van onze accountmanagers. Zo krijgt u snel inzicht in de tekortkomingen binnen uw BHV-organisatie.

Bron: Arbo-Online.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>