Coop en Nederlandse Rode Kruis geven startsein voor uitrol van honderden AED’s. De praktijk leert dat de kans om te overleven met een AED binnen handbereik met 50% wordt verhoogd. Klanten van Coop sparen daarom volop mee voor een AED voor de buurt. Het streven is dat uiterlijk eind 2020 alle 315 winkels zijn voorzien van een AED. Bij Coop geloven ze in de kracht van samen; zij hebben daarom bewust gekozen voor AED’s voor de buurt, die geplaatst worden aan de buitenzijde van de Coop-supermarkt. Zo hebben alle buurtbewoners er – in geval van nood – 24 uur per dag toegang toe. Dit jaar nog levert AED Solutions de eerste LIFEPAK AED’S aan Coop.

Vrijdagmorgen (6 december) gaf Fred Bosch, Algemeen Directeur Coop Supermarkten, samen met Joke van Lonkhuijzen, Directeur Nationale Hulp en Verenigingsmanagement van het Nederlandse Rode Kruis, en ondernemer Niek Slomp van Coop Dunnink in De Wijk, door de eerste AED te plaatsen het startsein voor de uitrol van honderden AED’s.  

>> Bekijk het bericht van Coop

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>